Avilai Szent Teréz Templom

Avilai Szent Teréz Templom
Avilai Szent Teréz Templom
Ennek a felületnek felelős kezelője Varga Péterné/ Pável Márta katolikus hittanár. Célunk őskeresztény módon élni és az evangéliumot, a Bibliát, Isten szavát nem elferdítve, hanem Jézus Krisztus tetszésének megfelelően tovább adni. A Biblia örökéletű, szavaihoz tolmácsolni fogjuk a mélyebb megértést is. A legfrissebb írások alább érhetőek el.

2020. március 19., csütörtök

IMA SZENT JÓZSEFHEZ A KORONAJÁRVÁNY MIATT

 IMA SZENT JÓZSEFHEZ  A KORONAJÁRVÁNY MIATT

Ma van Szent József napja,  kevesen tudják, hogy milyen nagy szent ez a hallgatag József. Avilai Szent Teréznek kiemelten, különösen szeretett szentje volt, sokáig nem is igazán értettem, hogy miért. Belemélyedtem a lényébe, és rá kellett döbbennem a fénylő, tündöklő Lényre, akit Jézus Krisztus maga mellé választott.  Szent József  nagyon tiszta, nagyon misztikus/!/, magasan kiemelkedő volt, és az ő hallgatag létével védelmezője volt Jézus földi életének.

Többeknek tán ismert – amit most fel is elevenítek – egy nagyon szép kis történet, amely csodás segítő erejéről szól, apácák körében történt, de hol olvastam sajnos nem tudom. A történet szerint, ha az emberek Szent József képe alá tesznek egy kívánságot rajzban vagy írásban, imádkoznak hozzá, kérésük teljesül. A történetben kiderül, hogy az egyik kérő egy kiscicát rajzolt, aki tejet ivott, és még ez is teljesedett, így lett cicájuk.

Tudom, ez lehet kedves legenda is, és nem igazolt, nem is igazán csoda, de szívet melengető történet.

Most mi, emberek bajban vagyunk, mindent meg kell próbálni, így ezt is. Igaz, vehetjük úgy, hogy legenda, de mi, az AQUILA ezt kipróbáltuk, és az esetek többségében, igaz imával együtt, működik.  Nem akarok ilyen babonás körítést tenni Szent József köré, de nagyon sokszor megsegítette, célba juttatta az imáinkat. Most – amikor már minden veszni látszik a járvány miatt – arra gondoltam, hogyha kollektíven a névnapján Hozzá is fordulunk, akkor nem követünk el bűnt. Veszteni semmit sem vesztünk azzal, ha Szent József neve napján megkérjük őt úgy, hogy képletesen vagy valójában a képe alá tesszük az emberiséget sújtó koronavírus járványt, és őszinte szívvel kérjük, imádkozzon értünk, járjon közben az Úrnál, múljék el ez a rettenet a fejünk fölül.magazin_majus-1-szent-jozsef--a-munkasok-vedoszentje.jpg

 HA együtt sokan imádkozunk még ma, ha ezt kérjük, akkor reménykedek abban, hogy sikerül. Pozitív tény, hogy már az emberek picit rájöttek arra, mit mulasztottak, mit élnek meg rosszul. Magam is észreveszem a jeleket, takarékosabban főzök stb.  

Nagy a baj, itt a Húsvét nyilvános misék nélkül, hogy lesz ez? Nem akarom, hogy zárva kelljen lennünk. Látom a sok halottat és még mennyit várnak, ennek le kell állnia!

Őszintén, igaz szívvel kérjük, imádkozzon értünk Szent József, hogy megmenekülhessünk.   

Pável Márta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Katalin szültetésnapjára 53 évet éltél, Isten haza hívott. Ma lennél 54 éves drága gyermekem. Kérem, Isten soha ne engedjen el. MARY ELIZAB...