Avilai Szent Teréz Templom

Avilai Szent Teréz Templom
Avilai Szent Teréz Templom
Ennek a felületnek felelős kezelője Varga Péterné/ Pável Márta katolikus hittanár. Célunk őskeresztény módon élni és az evangéliumot, a Bibliát, Isten szavát nem elferdítve, hanem Jézus Krisztus tetszésének megfelelően tovább adni. A Biblia örökéletű, szavaihoz tolmácsolni fogjuk a mélyebb megértést is. A legfrissebb írások alább érhetőek el.

2020. április 23., csütörtök

Pável Márta ISTEN NÉMASÁGA…, KORONAVÍRUS

 Pável Márta

ISTEN NÉMASÁGA…, KORONAVÍRUS

A Némaság filmben elmentek a Jezsuiták Japánba téríteni, de nem sikerült, sőt ők lettek istentagadók a kínzások elszenvedése miatt. Szinte horrorisztikus filmben, fejjel lefelé csöpögtették ki a vérüket, és szinte mind megtagadta az Istent, de előtte hiába imádkoztak és hiába könyörögtek, akármit csináltak sorra haltak meg, mert az Úr nem segített és nem is válaszolt, néma maradt. Ez volt röviden a film lényege.

Miért hallgat az Isten? Néma-e az Isten? Hallgat-e? Tudomásom szerint előre nem kérdezték meg az Istent, hogy elmenjenek-e Japánba téríteni. A rend néhány tagja döntött úgy, hogy elmennek. Saját ötletből, nagy buzgalomból mentek Istent hirdetni, de nem beszélték meg az Úrral. S így az Úr meg nem mondhatta meg nekik, hogy NE menjetek, mindenesetre elbuktak.

Most nekem nagyon hasonló a helyzet a világgal.

  Pápa imaórákat tart közösen a világgal, a Mária szobrot már végig vitték Itálián helikopterrel, hogy segítsen. Mindenhol össznépi imádságra hívnak bennünket, és a Torinói Leplet is előszedték, hogy az Isten segítsen, és még láthatóan nem történik semmi, vagy kivár az Isten...?! Olyan mintha Isten néma lenne, mint a filmben.

Eddig nem mulasztotta el a járványt, nem hallgatta meg a pápa könyörgését, nem hatotta meg a Mária szobor végig vitele, a Torinói Lepel előtti össznépi ima sem. Ugyanannyi beteg van, sőt még növekszik, nem változott semmi. Miért néma az Isten? Miért? Valóban néma?

Megkérdezték-e a kutatók az Istent, amikor halálos vírusokat gyártanak, (lásd. lábjegyzetet) ki tudja miért, kísérleti célokból, vakcinának, vagy gyilkosságért. Megkérdezték-e az Istent készítsenek-e embert is megölő vírusokat? Én úgy tudom, hogy nem kérdezték meg. A HIV-ről is azt mondták, hogy gyártott vírus volt. Afrikai biológusnő, aki amikor Nobel díjat kapott kimondta. hogy ez egy gyártott vírus, hogy kinyírja Afrikát.

Nagy kérdés az, hogy ha nem kérdeztük meg Istent, hogy az emberiség pár személye/csoportja, kutatás címen, hogy mer ilyen vírust csinálni? (Persze…, nem hiszik Istent!) Azt hiszik mindent szabad és meg lehet tenni, minden következmény nélkül?  Hogyan szabadították ki a vírust? Direkt? Véletlenül? Vagy természet termelte ki?  [1] Ez ma sok embert érdekelne, de gondolom, soha nem fogjuk megtudni az igazságot, ahogyan eddig sem.

https://index.hu/kulfold/2020/04/20/usa_donald_trump_koronavirus_fertozesek_sajtotajekoztato/Donald Trump nyomozókat küldene a kínai Vuhan városába, hogy kivizsgálják azt a laboratóriumot”… állítása szerint kiszabadulhatott a koronavírus. A kínaiak egyelőre nem nyitottak a látogatásra.”

 Biztos, hogy nem kérdezték meg az Urat, játszhatnak-e Istent? A válasz ugyanis NEM lett volna.

A baj, ami az emberiséggel most történt, abból származott, hogy modern Bábel tornyát akarnak építeni; nem konzultáltunk az Istennel, hogy éljünk, mit tehetünk, vagy megcsináljuk-e komoly beavatkozást a természet menetébe. Vuhanban, ahol a vírust csinálták (?) sokan meghaltak, a város nagy részét érintette, de nem ők  csinálták. Nem Budapesten, nem Franciaországban  stb., nem mi csináltuk. Van-e kollektív felelősségünk? Szívesen mondanánk azt, hogy nincs, mert mi közöm ahhoz, hogy mit csinálnak egy biológiai laborban, ahogy az Istent nem kérdezték meg, úgy engem se. De akkor, akik nem tudtak róla miért azokat éri el a baj?  Miért szívunk mindnyájan? Igazságtalannak tűnik, de nem az. Olyan mértékig mocskos a világ, erkölcsileg olyan mértékig megsüllyedt és sötét, az összes bűnbe, ami a világon van, elmerültünk.

Nézzük meg; amikre a fiatalokat az iskolában tanítják, a sok mocsok, ami éri őket, erőszakos, manipulatív filmen nőnek fel. Szinte csak rombolni tud a média, az erkölcsiséget, a tízparancsolatot ne tartsd be, és kész örömmel partnerek a be nem tartásában. Kész örömmel partnerek az emberek abban, hogy legyünk szabadok (Istentől, a lelkiismeretünktől), mert ez nekem jár, mert én ezt megtehetem, mert nincs fölöttem senki, nekem nem parancsol senki. Sajnos -kevés kivétellel- ezt az emberiség kollektíven elfogadta. Aki nem fogadta el, az itt ül köztünk. Az emberiség többnyire – akár indirekten is, de - a bűnre  szavaztak.  Már talán nem is tudják mi a jó. Hát ha annyi minden rosszban partner az ember,  akkor azt „mondhatja” az Isten, hogy jól van, ti így akarjátok, szabad akarat van, akkor ebbe az egészbe ez is belefér, hogy csoportosan meghaljatok.

Mi az AQUILA, akik itt vagyunk egy kör alakú magán templomban, a sassal, meg a piramissal, a keresztúttal,  a kereszttel, láthatóan igyekszünk, engedelmeskedve mindent megteszünk az Úrnak. Mi is részesei vagyunk a kollektív elmerülésnek, mi lehetünk-e áldozatai ennek a koronavírusnak? Vagy mi kirívunk-e annyira, az össznépi mocsokból, hogy azt mondja az Isten, hogy föléd egy pajzsot teszek, rád egy burát teszek, mert te nem pusztulsz, te még kellesz. Tesz-e vagy nem? Mindenki elmondhatja – akár közülünk is…-, hogy szívből mindent megtett, engedelmeskedett az Úrnak? Ha mindenki elmondhatná, hogy valamiféle védelme van, vagy ha meg is kapja a vírust, akkor is könnyedén túl lesz rajta. / Itt sem beszélhetünk biztosra, mert nem tudhatjuk kinek, mikor befejeződik be az itteni pályafutása, és akár meg is halhat, mert így kellett lennie. / Viszont, ha  mocskosabb a lelke, mint gondolná  (vagy mi jobbnak hinnénk, tán félreismertünk…) és talán megkapja,  belehal valaki, akkor elmegy a csoport hite? Nem tudjuk pontosan, hogy kiben, mi lakik. Ez nagyon nehéz filozófiai kérdéseket vet fel bennünk.

Egy dolgot biztosan tudok mondani, amire nagyon figyelni kéne, 100%-ig függeszd az Úrra a szemedet, 100%-ig lángoljon a lelked, ha nagyon erős Fény van benned, nincsen az a vírus, ami téged meg tud ölni, maximum rossz napot okoz. De nem tud, mert újra fel kell lángoltatni az Istent. Ez a megoldás.

Mikor annyira beteg voltam (szerintem február elején én már elkaptam), utána leszúrt az Isten, számon kért, hogy mit csináltam egy hétig? Mit csináltam volna, haldokoltam. Nagyon rosszul esett, hogy leszúrt, pedig igaza volt, mert majdnem belehaltam. Mit kérdezett?  Azt, hogy mikor bajban vagyok és Ő bennem él, miért nem voltam ott Vele, Benne? Miért nem az Én fényemmel éltél - kérdezte. Miért nem azt érezted, hogy itt világítok benned? Miért hited el, hogy beteg vagy? Miért hitted el, hogy legyőzhet a gonosz? Most értettem meg, hogy mekkora kérdések voltak ezek. Ez vonatkozik mindenkire. Nem hiheted  el, hogy egy vírus legyőzhet, nem hiheted el, hogy nem Isten ég benned, nem hiheted el, hogy nem világítasz, mert akkor véged lesz.  Itt a hited próbája. Ezt vésd a szívedbe, mert ez rendkívül fontos, itt a kulcs, mit lehet tenni a világ koszának következményei ellen.

Isten így tanított, így vezetett rá a megoldásra. Az Ő szeretett, kiválasztott lényeinek, hogyan lehet túlélni. Itt a kulcs, igen Ő megadta a kulcsot. Köszönöm.




[2]



[1] https://infostart.hu/kulfold/2020/04/19/alaposan-kivizsgalnak-hogyan-torhetett-ki-a-jarvany-kinaban?utm_source=infostart&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel TRUMP- Az elnök Kínával kapcsolatban vasárnap azt mondta, amennyiben kiderülne, hogy Peking szándékosan hallgatott el információkat az új típusú koronavírus-járványról, és tudatában volt felelősségének a világjárvány kirobbanásáért, akkor ez nem maradhat következmények nélkül. Ám arra nem tért ki, hogy konkrétan mit is ért ezen.

[2] https://infostart.hu/tudositoink/2020/04/21/nobel-dijas-orvosprofesszor-allitja-hogy-ipari-baleset-termeke-a-koronavirus?utm_source=infostart&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel „Genetikailag manipulálták és az AIDS-t okozó HIV-vírus szekvenciáit tartalmazza a mostani világjárványt okozó koronavírus. Ezt állítja egy Nobel-díjas francia orvosprofesszor”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Katalin szültetésnapjára 53 évet éltél, Isten haza hívott. Ma lennél 54 éves drága gyermekem. Kérem, Isten soha ne engedjen el. MARY ELIZAB...