Avilai Szent Teréz Templom

Avilai Szent Teréz Templom
Avilai Szent Teréz Templom
Ennek a felületnek felelős kezelője Varga Péterné/ Pável Márta katolikus hittanár. Célunk őskeresztény módon élni és az evangéliumot, a Bibliát, Isten szavát nem elferdítve, hanem Jézus Krisztus tetszésének megfelelően tovább adni. A Biblia örökéletű, szavaihoz tolmácsolni fogjuk a mélyebb megértést is. A legfrissebb írások alább érhetőek el.

2023. március 17., péntek

PRÉDIKÁCIÓ SÍRÁK KÖNYVE … pár gondolat

 

Pável Márta Isten segítségével

PRÉDIKÁCIÓ SÍRÁK KÖNYVE … pár gondolat

Ha nem az Úrba öltekezel, és ha nem az Úrral vagy, akkor összedől a házad, bármit is csinálsz elveszett. Ez most nagyon aktuális mondat, láthatjuk a menekülőknél, rózsafüzért imádkoztak, talán előbb kellett volna.

Kemencében teszik próbára az edényt, hogy mit bír ki, s ez a kemence lesz egy félelem a háborútól, vagy ha megússzuk, az is egy próba lesz, hogy utána hogyan viselkedünk. Jelenleg humorizálni még nagyon könnyű, de amikor majd az látszik, hogy ki eszik el a másik elől és mit, vagy kinek jut kevesebb, vagy több, ki fekszik melegebb helyen, vagy ki nem, akkor mikor majd igen nyomorúságos idők jönnek ( lásd. Ukrajna), ki fog mutatkozni, hogy kiben mi van, a katarzis mit hoz elő, kiben van a sötétség vagy a fény…

Jó emberből jót hoz elő, mivel akkor a színházasdi véget ért. Lehet szemeket forgatni, meg lehet jó képet vágni, lehet jó kedvünkben jókat mondani, amikor meg fáradtak vagyunk akkor meg kiadjuk a sarat, de a pusztulás szele levetteti komédiás ruhákat.   A katarzis is kihozza az ember mélyén lévő rossz, vagy jó tulajdonságokat. Nem akkor kellett volna dolgozni a jóért vagy a rosszért, amikor baj van.  Hogy a benti rosszat adjuk át a Fénynek, hogy komolyan gondolják az isteni úton levést, ne időtöltés, bandázás legyen az együttlét, s ne színházat játszanak, mint az elmenők. S sajnos mindig lesznek a csoportból elmenők, bejövők kevesebben, mert ez az út nagyon nehéz, kevesen vállalják fel. Fontos,  legyünk valóban tiszták, Isten emberei, mert mindent el lehet tőlünk venni, csak Istent nem. Minden elhagyhat téged, csak Isten nem. Hogy Isten milyen módon nem hagy el minket, az az Ő dolga. De ha haszontalanok vagyunk, akkor nem lesz privilégiumunk, nem lesz különleges elbánásunk, mert a testünknek, a hormonjainknak, az egonknak, a pénzünknek, a rossz természetünknek, hazugságaitoknak éltek. Tapasztalatom szerint ennek nincs értelme, ez nem a jövő útja. Isten nagyon rég óta könyörög, hogy változzunk meg, tisztítsuk ki önmagunkat. Én meg azt látom, hogy aki jó volt, az jó maradt, aki rossz volt az rossz maradt, maximum a kívánságnak megfelelően, színházat játszott. Lehet, hogy maximalista vagyok, de tőlem is ezt várja el az Úr. Lanyhának, langyosnak, hazugnak nem terem isteni babér.  Ezzel nem fogsz eljutni sehova. Nem tudok vigasztalót mondani. Át kellene végre lépni magadon, hogy mennyi időd van rá, azt nem tudom. Egy napod, egy órád, egy heted, éveid…? Pl. nem tudod, hogy mikor gőzöl be a háborús az agyuk, mikor nyírjak ki a világot, milyen erők mozgatják az egészet, semmit sem tudsz. Lehet, hogy egy hét múlva a csoporttal már ott állunk Isten előtt. Mindenki bemutathatja a földi vágyait, tetteit, pénzét, egyebeket, amivel semmire sem fog menni. A megszegett parancsolatok sorát, érdemes lesz elgondolkoznotok. Nem tudjuk mikor jön el a számonkérés órája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Katalin szültetésnapjára 53 évet éltél, Isten haza hívott. Ma lennél 54 éves drága gyermekem. Kérem, Isten soha ne engedjen el. MARY ELIZAB...