Avilai Szent Teréz Templom

Avilai Szent Teréz Templom
Avilai Szent Teréz Templom
Ennek a felületnek felelős kezelője Varga Péterné/ Pável Márta katolikus hittanár. Célunk őskeresztény módon élni és az evangéliumot, a Bibliát, Isten szavát nem elferdítve, hanem Jézus Krisztus tetszésének megfelelően tovább adni. A Biblia örökéletű, szavaihoz tolmácsolni fogjuk a mélyebb megértést is. A legfrissebb írások alább érhetőek el.

2020. május 15., péntek

LEGYETEK ÉBEREK

 Vasárnapi gondolat

LEGYETEK ÉBEREK

Senki sem tudja még a Fiú sem!” Lehet, hogy ez azért van Márknál így írva, mert hangsúlyozni akarja, hogy ezt az időpontot senki nem tudja, csak az Atya. Vagy az is lehet(?), hogy Jézussal Istenemberrel sem tudatták az időpontot, de ez lehetetlen, mert Ő Isten. Attól se lehetett félni, hogy Jézus elszólja magát, vagy felelőtlenül, mondja, hogy emberek, holnapután készülődjetek, mert vége. Nem, ez sem lehet. Valószínűleg Márk evangélista így egy erős túlzással hangsúlyozta, az éberségre felhívás miatt. Ez az evangéliumban többször is elhangzik, felhívás arra, hogy mindig magunkba kell nézni, állandóan kérdezzük meg magunktól, hogy mi éberek vagyunk-e?  

Ma láthattátok ma volt egy kedves papi látogatónk, egy vendéggel együtt, akiket végigvezettünk; a tószegi magántemplom, kereszt, keresztút, piramis, nagy sas komplexumon.   Érdekes volt ez a mai látogatás, mert mikor a pap megkérdezte, hogy miből van a keresztút képeinek kerete, mondtam, hogy tepsiből. Elképedtek a találékonyságunkon. Válaszom: igen, Isten segítségével, súgásával minden megy. Ők mondják; ezek már mérnöki teljesítmények, amik itt vannak, mondom: hát igen, Isteni teljesítmények. Felmerült a kérdés, hogy ez sok pénzbe is kerül, mondom igen elég sok pénzbe is került, de még senki sem szegényedett el, senki sem siránkozott, sőt talán észre se veszi, hogy ezt kiadta, mert közbe az Isten ad neki máshonnan.

   Jézus az oltár mögött áll – odatettük…-, a pap eleinte csak nézi, nem szólt egy szót sem, majd kérdezte, hogy miért áll itt? Mondom, mivel nincs egyházi papunk, Ő a mi Főpapunk. Erre a X atya mondta..., hogy ha megint jövök, fogok  misézni. Mondtam neki, köszönöm, és hogy Jézus itt fog állni örökkön örökké. Nézi, hogy miért aranyoztuk be kezéből kijövő vért? Mondom, mert nekünk SAS-oknak Jézusból nem vér folyik, hanem Fény. Látható, volt hatása.  Ekkor mondta először ki  X. atya, hogy nagyon látszik, hogy az Isten keze van rajtunk és ez egy áldásos munka, mert különben ez lehetetlen lenne. Igen, így van. Jól esett a látogatásuk, köszönjük.

Menjünk vissza a vasárnapi evangéliumhoz.

Bevallom, én ettől a végső órától nem félek, egyáltalán nem. Ma mikor bejöttem Jézus szobrához, mint mindig, most is elragad, más világ az Övé.

Váratlanul érkezik, ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mikor az ember elesik, most éppen J. mondta, hogy előbb nagyon  elesett. Egy pillanattal előtte nem tudja, hogy el fog esni és egy pillanat múlva a földön hasal az ember. Én nagyon sokszor  estem el, és komolyan megsérülök, már vigyázok minden léptemre  ne   és mégis elesek. Többnyire semmi előzménye nem volt, hogy elesek, és utána csak az a kérdés van, mégis miért, hogyan esetem el?  Hogyan történt, hogy hirtelen  meghaltam? Ugyanilyen, egyikre sem számítasz!

Legyetek éberek, nem tudjátok, hogy melyik pillanatban jön el a távozásod ideje, mondja Jézus. Hiába mondod azt, hogy nem esel el, hiába mondod, hogy nem, ez olyan gyors lesz, mint ahogy elesel, vagy meghalsz. Ez pillanat alatt megtörténik, ezért hangsúlyozza háromszor is, hogy legyetek éberek, mert nincsen külön idő. Neki az egész életed egy idő. Ő azon belül bármelyik pillanatban jogot formál arra, hogy visszavegye az övét, a lelkedet. Nem fog előtte bejelentkezni. Nem fog előtte névjegyet küldeni, hogy otthon vagy-e jóember 8 óra 10-kor, mert jönnék érted. Nem. Ez egy nagyon fontos tanulság, hogy legyetek éberek, mert ez nem vicc. Ugye sokszor halljátok egymástól, nem hiszem el, hogy meghalt, hiszen tegnap még beszéltem vele, semmi baja sem volt…!

Úgy kell élni, hogy ne kelljen félni távozni sem. Semmitől sem kell félni, ha rábíztuk már életünkben magunkat Krisztusra. Ugyanis ha el kell menni, akkor az lesz a jó, mert Isten így akarja, és amit Ő akar, az nekünk lesz jó. Amit mi akarunk az nem biztos, hogy bejön, mert mi csak kis sávban látunk és nem tudjuk bölcsességgel sem belátni az egész létünket. Ezért miért félnénk? Mert ha a halállal is csak jó történik veled, mert odaadtad az életedet annak, Aki adta,  Ő akarhat helyetted, akkor neked semmi aggódni valód sincs, de semmi. Akkor legyen gondod, ha nem adtad oda és helyette intézkedsz. Akkor meg vannak ásva a gödreid, és bele is fogsz esni. De ennek te vagy az oka.

Minden pillanatunkat úgy éljük, hogy éberek legyünk. Éberség Isten felé, hazafelé!

Isten adta, közvetítette Pável Márta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Katalin szültetésnapjára 53 évet éltél, Isten haza hívott. Ma lennél 54 éves drága gyermekem. Kérem, Isten soha ne engedjen el. MARY ELIZAB...