Avilai Szent Teréz Templom

Avilai Szent Teréz Templom
Avilai Szent Teréz Templom
Ennek a felületnek felelős kezelője Varga Péterné/ Pável Márta katolikus hittanár. Célunk őskeresztény módon élni és az evangéliumot, a Bibliát, Isten szavát nem elferdítve, hanem Jézus Krisztus tetszésének megfelelően tovább adni. A Biblia örökéletű, szavaihoz tolmácsolni fogjuk a mélyebb megértést is. A legfrissebb írások alább érhetőek el.

2020. július 22., szerda

KONKOLY ÉS A BÚZA

 KONKOLY ÉS A BÚZA.

Ma eszembe jutott mikor az emberiséget érintő ragályos betegségekről néztem filmet, hogy többen vallották és babonásan féltek is tőle, hogy egy fekete kaszás ember van a mezőn és valamit elszór. Vallották, ahol ez fekete kaszás valakiket (kaszás halálnak vették) látták ott kitört a járvány, és vélték, hogy az valami egy betegséget okozott.  Jellemző volt; amilyen villámgyorsan keletkezett ez a járvány, olyan villámgyorsan szűnt meg.

Erről a konkoly és a búza jut az eszembe, mert ezek a járványok megritkítják az emberiséget. Hogyan húzódik ki konkoly/ esetleg genetikailag gyengébb esetek? Ebben (a járványos) esetben gondolhatjuk  úgy, hogy még útközben meghal. Isten sokkal kegyesebb, megvárja a végét. Végig élteti az embereket, mindennel együtt; akár a rettentő rémtetteivel, sötétségeivel mérgezheti a többi ember életét.

Míg a filmbeli az esetben azt mondják, hogy lehet ez véletlen, kívülről irányított szelekció, hogy a gyengébb egyedek elhullanak, és ez egy fajtanemesítés, hogy aki belehal ebbe a járványba, az belehal, aki nem az megmarad és virulensebben folytatja az életét, nem beszélve arról, hogy a túlnépesedést is megakadályozza. Nem tudom mi lehet az igazság.

 A konkoly és a búzánál hasonlít a két eset egymáshoz, mégsem ugyanaz. Ott végig kínoztatik a „konkolytól” a búzacsalád, lehet, hogy egy családban egy konkoly van, kettő, három, vagy mindenki konkoly. Lehet, hogy egyik sem konkoly, csak a szomszéd az. Minden lehet. Nem tudjuk, hogy hosszú távon ettől a konkolyságtól, azzal hogy a legvégén iktatják ki mellőled, épülsz-e vagy nem. Megkeseredsz-e, vagy rosszabb, vagy jobb ember leszel-e? Mert minden benne van a kalapban. Tűrni kell, mert nem tudod, hogy ez neked hosszútávon mit használ. Isten  tudja (de Ő mindig jót akar), azért nem húzza ki, márpedig most úgy tűnik könnyebbség lenne, ha kigyomlálná.

Menjünk vissza ezekhez a járványokhoz, amik lényeges pusztítást okoztak az emberek között. A járványok így megtizedelték a népességet, most itt van ez a koronavírus járvánnyal, sajnos ez valós, csak a mértékével vannak kérdéseim, és miért ütötte ez fel a fejét? Miért ilyen kitartó? Miért jelentik ki, hogy nem fog elmúlni? Miért jelentik ki azt, hogy nem szerzel immunitást? Állítólag három hónap múlva elmúlik az immunitás. Akkor egy Damoklész kardja feszül folyamatosan a fejünk fölött? Van 7 milliárd ember és mikor fog kipusztulni? Ez is a gyomlálás művészete? Nem tartom valószínűnek, hogy Isten irányítja. Akkor honnan irányul, magától kitermeli a rendszer? Itt nagyon sok kérdést fel kellene tennünk, hogy mennyi minden veszélyezteti az életünket? Tehát nem csak egymást veszélyeztetjük, konkoly és a búza, hanem kívülről jövő, kiszámíthatatlan erejű és sűrűségű és mélységű csapások is. Mindig készen kell  lenni lelkileg, soha nem tudhatjuk, mikor jön el a számonkérésünk ideje.

Továbbra is azt tudom mondani, hogy bízzunk a Szent József erejébe és reménykedjünk csoport és Magyarország szintjén is, hogy megvédi az országunkat a súlyosabb járványtól, mivel most Neki ajánlottuk fel és kértük a védelmét.

Isten adta, közvetítette Pável Márta


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Katalin szültetésnapjára 53 évet éltél, Isten haza hívott. Ma lennél 54 éves drága gyermekem. Kérem, Isten soha ne engedjen el. MARY ELIZAB...