Avilai Szent Teréz Templom

Avilai Szent Teréz Templom
Avilai Szent Teréz Templom
Ennek a felületnek felelős kezelője Varga Péterné/ Pável Márta katolikus hittanár. Célunk őskeresztény módon élni és az evangéliumot, a Bibliát, Isten szavát nem elferdítve, hanem Jézus Krisztus tetszésének megfelelően tovább adni. A Biblia örökéletű, szavaihoz tolmácsolni fogjuk a mélyebb megértést is. A legfrissebb írások alább érhetőek el.

2020. szeptember 2., szerda

PÁVEL MÁRTA: TÁVOZZ TŐLEM SÁTÁN….

 TÁVOZZ TŐLEM SÁTÁN….

 Mt 16, 21Ettől kezdve Jézus jelezni kezdte tanítványainak: Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, a főpapoktól és az írástudóktól, megölik, de harmadnap feltámad. 22Péter félrevonta, és szemrehányást tett neki ezekkel a szavakkal: „Isten mentsen, Uram! Ilyesmi nem történhet veled.” 23Megfordult és rászólt: „Távozz tőlem, sátán! Botránkoztatsz, mert nem arra van gondod, amit az Isten akar, hanem arra, amit az emberek akarnak.”

Megdöbbentő, amikor reggel olvastam, hogy Péternek azt mondja Jézus Krisztus, hogy távozz tőlem sátán, mert az emberek dolgával foglalkozol, olyan mai érzésem volt, hogy ma - szinte kevés kivétellel -az egész világ ezt csinálja. Tehát nem az Úr van első helyen, és kétezer év után ugyanígy aktuális, szívbe markoló  ez a mondat.

Mt 16, 24 Ezután Jézus így szólt tanítványaihoz: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. 25Aki meg akarja menteni életét, elveszíti, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja. 26Mi haszna van az embernek, ha az egész világot megszerzi is, de lelke kárát vallja? Mit is adhatna az ember cserébe a lelkéért?

Mindenki vegye fel a keresztjét és kövessen. Másutt az van, hogy az Ő terhe könnyű. Eleinte az ember tényleg azt gondolja, hogy ez nehéz. Amikor igazán felveszi, akkor rájön, hogy nem olyan nehéz, csak addig nehéz, míg a világot le nem zárja. Ha lezárta a világot, akkor valóban nem nehéz, akkor az egész megkönnyebbültség lesz, nagyon jól működik. Míg kétfelé sántikál valaki, a föld is vonzza, Isten is vonzza, és dönteni sem tud, és hosszú éveket tölt el ezzel a huzavonával, az igen nehéz. Az Úristen pedig joggal teljesen akar minket.

Nagy a kettőség feszülés a világban.  Egyrészt van egy finomság Isten részről, aki azt mondja, hogy vedd fel az én igámat (ami megtapasztalhatóan könnyű is lehet…), kövess engem. Már szóval vedd fel a keresztedet, kövess. Ez az égi szint, közben benne élünk a földi szintben, ahol durvaság, hitetlenség feszül,  naponta látunk gyilkosságokat,  háborúskodásokat.  Naponta megéljük, s ez egy olyan rettenetes kettősség, feszülés, ami gyakorlatban van. Az Isten által kívántaktól, igen messze állnak lények, s akik felmérik és teszik egyfajta unikumnak számítanak…, sajnos.  Nyugodtan el lehet mondani, hogy az egész univerzum különböző lényei  ellentétekben szenvednek, ez az Istentől való különállás eredménye.  

Végezetül az evangélium sorára vissza térve, hogy senki ne féljen fölvenni a keresztformát. Krisztus ember formát vett, ezért is vitték a keresztre, jelzés ez többszörös átutalással, hogy ez a te formád is, neked is meg kell  feszíttetned a   lelkedet szorongató matériát. Ugyanakkor nézd azt a békét és örömet, azokon akik követik Jézus Krisztust, hogy nem látszik rajtunk a Föld nyomora, ami van, de nem ér már föl lényegében hozzájuk.

Ha felvettük a keresztünket, ez a kereszt fényes, és a kereszt hordoz minket, és nem vagyunk már kivetett, nyomorult emberek, akik csak a földet tudják nézni, hanem az égbe is tudunk nézni, mert a kereszt kiegyenesít. A fejedet felemeli, és az égbe tartja. MI Isten sasi ezért vagyunk állandóan vidámak, mert ez a kereszt Felé nézet, kijáratot láttatja, bizonyosságot ad.  

ISTEN ADTA, KÖZVETÍTETTE PÁVEL MÁRTA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Katalin szültetésnapjára 53 évet éltél, Isten haza hívott. Ma lennél 54 éves drága gyermekem. Kérem, Isten soha ne engedjen el. MARY ELIZAB...