Avilai Szent Teréz Templom

Avilai Szent Teréz Templom
Avilai Szent Teréz Templom
Ennek a felületnek felelős kezelője Varga Péterné/ Pável Márta katolikus hittanár. Célunk őskeresztény módon élni és az evangéliumot, a Bibliát, Isten szavát nem elferdítve, hanem Jézus Krisztus tetszésének megfelelően tovább adni. A Biblia örökéletű, szavaihoz tolmácsolni fogjuk a mélyebb megértést is. A legfrissebb írások alább érhetőek el.

2020. augusztus 4., kedd

Gyenge a hitetek ...

  GYÖNGE A HITETEK

Mt 17,14-20

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ha er
ős a hitetek, semmi sem lesz nektek lehetetlen.
Egy alkalommal egy ember járult Jézushoz, és térdre borulva így kérlelte őt: Uram, könyörülj fiamon! Holdkóros szegény, és sokat szenved. Hol tűzbe esik, hol meg vízbe. Elvittem tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani. Jézus így válaszolt: „Hitetlen és romlott nemzedék! Meddig leszek még veletek? Meddig tűrjelek titeket? Hozzátok ide a gyermeket! Jézus ráparancsolt az ördögre, az kiment belőle, és a gyermek azonnal meggyógyult. Amikor Jézus egyedül volt, a tanítványok hozzá mentek, és megkérdezték: „Miért nem tudtuk mi kiűzni? Ő így válaszolt: Mert gyönge a hitetek. Bizony, mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok e hegynek itt: »Menj innét amoda!«  átmegy, és semmi sem lesz számotokra lehetetlen.

Jézus Krisztus először a holdkóros gyerekről beszél, hol vízbe, hol tűzbe, tehát ellentétes dolgokba esik, pont úgy, ahogyan mi is szoktunk; egyszer nevetünk, máskor meg zokogva sírunk, az egész életünk a szélsőségek közötti csapkodásban telik el.

Az ember mondja Jézusnak, hogy a tanítványok nem tudták meggyógyítani…, Jézus tudja milyen az ember, de ekkor azt mondja „hitetlen romlott nemzedék…..” Sajnos, mint mindig most is igaza van, bár ezek nagyon kemény szavak. Ha magunkba mélyedünk, egyre inkább azt látjuk, hogy a mai emberek többsége hitetlen, romlott, szabados, egoista, csak földi dolgok érdeklik… nagyon kevés kivétellel.

Jézus az embereknek azt akarta mindenféleképpen elmondani, hogy ha Őbenne hisznek, akkor minden lehetséges. Csak az emberek ezt nem hiszik el, annyira távolinak érzik, hogy bele sem gondolnak. Még az apostolok sem hitték, akik Jézussal ott voltak, és látták a sok csodát. Gyakorlatilag Jézus fölkente őket apostolának, tehát nekik lehetőségük lett volna, hogy meggyógyítsanak, mert az Isten adott beléjük erőt. Mert az   isteni Lélek, a lehetőségek tárhaza,  mindenkiben benne van, még ha nem is hiszi. Érthető mikor Jézus kifakad, hogy hitetlen nemzedék. Nagyon fájhatott neki, hogy föláldozta az életét, illetve vállalta ezt az életet, és ott mászkál velük, és még mindig nem hatoltak át a földi homályon. 

Majd azt mondja, ”meddig tűrjelek benneteket. Odaviszik a gyereket, aki azonnal meggyógyul, és a tanítványok beleszaladnak az igazi pofonba, mert megkérdezik Jézust, hogy Mi miért nem tudtuk kiűzni? Ez annyira evidens, hogy miért nem. Több hitetlen nemzedék született azóta is.  Jézus: Gyönge a hitetek! Mustármaggal példálózik, ha akkora lenne mint a mustármag a hitetek. Ezen mindig elgondolkoztam, hogy a mustármag nagyon pici, és Ő azt mondja, ha mustármagnyi lenne a hitetek.   Gyönge a ti hitetek!  Ennél fájdalmasabbat Jézussal járva hallani nehéz lett volna, ha tanítványok vagyunk.

Próbáljatok meg mustármagok lenni a hitben, itt kell kezdeni, ezt meg kell próbálni. Majd ha növekedtek föl lehet forgatni vele – jó értelemben- a Földet, a gyenge magát kiszolgáltatottnak érző emberiséget Jézus Krisztus fel akarja emelni magához…, ha hagyjuk.  Tudja mit mond, forduljunk felé, éljünk Vele.

Isten adta, leírta Pável Márta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Katalin szültetésnapjára 53 évet éltél, Isten haza hívott. Ma lennél 54 éves drága gyermekem. Kérem, Isten soha ne engedjen el. MARY ELIZAB...